تاریخ : 1396/11/15



سخن شهردار

در نظام مدیریت و برنامه ریزی شهری کشورمان ایران اسلامی ، شهرداری مسئول مستقیم نظارت ، کنترل و هدایت توسعه فضای شهرها است و نقش مهمی در انتظام و ساماندهی فضای شهری را برعهده دارد و شهرداری همواره با برنامه ریزی توسعه شهری در جهت بالا بردن کیفیت زندگی شهروندان و همچنین استفاده از تجارب و ظرفیتهای علمی شهروندان در جهت ساختن شهری آباد و توسعه یافته پیش می رود . بر این منوال و در اجرای ماده 30 آیین نامه مالی شهرداریها اقدام به تحصیل تعرفه های عوارض و بهاي خدمات در چهارچوب قوانین شهرداری نگاشته شده است.

در این راستا با شکل گیری شوراهای اسلامی ، مشارکت مردم در مدیریت شهری به تدریج به یک حق در جامعه مبدل شد و مشارکت حق مدار و مشارکت مدنی و تکلیف مدار باعث تعامل بین شهروندان و مدیریت شهری گردید که این تعامل نیازهای اساسی شهری و شهروندان را بصورت ملموس نمایان ساخت تا مدیریت شهری با استفاده از روش علمی و بکارگیری آخرین متدهای مدیریتی بتواند پاسخگوی این نیازها باشد. از طرفی رشد بی ضابطه شهرنشینی و مهاجرت بی رویه و سکنی گزیدن مهاجرین در شهر محمدشهر باعث رشد روزافزون جمعیت آن شده است که با افزایش تعداد سکنه هزینه های گزافی در ساماندهی شهر ایجاد نمود که می طلبید همگام با افزایش جمعیت و افزایش روزبروز خواسته های مردم و از طرفی محدودیت منابع مالی شهرداری مدیریت هدفمند و ساختاری را جهت اولویت بندی نیازهای اساسی شهر اعمال شود که یکی از این اولویتها توجه به محیط زیست شهر، ترافیک، پسماندها و ساخت و سازهای غیر استاندارد و دهها برنامه دیگری را مدنظر قرار دهد و مدیریت برنامه ریزی توسعه شهر را به چالش درآورد.

ما برآنیم که با گردآوری دفترچه حاضر ابهامات موجود در نحوه محاسبه عوارض و بهاي خدمات را شفاف سازی نمائیم لذا بسیاری از آیتمهای موجود را مجددا بررسي و از افزایش بی رویه آن جلوگیری نموده ایم . امیدواریم این مجموعه حاضر بتواند گامی موثر در تسریع خواسته های به حق شهروندان و حل مشکلات آنان باشد.  

                                                                                                                                                                                     سعيد صفري

                                                                                                                                                                                  شهردار محمدشهر

 

 

مقدمه

در اجرای ماده 30 آیین نامه مالی شهرداریها ، هر شهرداری باید دارای تعرفه ای باشد که در آن کلیه درآمدهای شهرداری اعم از عوارض ، بهای خدمات و سایر درآمدها که به وسیله شهرداری و موسسات تابعه و وابسته به آن وصول یا تحصیل      می شود، درج گردد. از آنجاییکه بر اساس بند 16 ماده 80 قانون تشکیلات انتخابات و وظایف شوراها و شهرداران اصلاحيه سال 1396 تصویب عوارض محلی هر شهر بر عهده شوراها نهاده شده و در فرصت زمانی قانونی طبق تبصره 1 ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده ،باید این عوارض محلی به تایید استانداری به قائم مقامی وزارت کشور رسیده و اعلام عمومی گردد.

بخش اول: عوارض ساختمان

  1. نحوه صدور پروانه ساختمان
  2. موارد مستثنی از دریافت پروانه و پرداخت عوارض
  3. عوارض ساختماني
  4. تمدید و تجديد عوارض ساختماني
  5. عوارض ساختماني المثنی
  6. نحوه استرداد عوارض ساختمان و هزینه حفاری
  7. عوارض احداث دیوار و فنس كشي
  8. عوارض عدم تامین پارکینگ
  9. عوارض تخلفات ساختمان
  10.  عوارض مازاد بر تراکم پایه مسکونی ، تجاري ، اداري و غيره
  11. عوارض ارزش افزوده ناشي از تفكيك اراضي و اعيان
  12. عوارض حق مشرفيت
  13.  عوارض تبدیل واحدها (مسکونی – تجاری – اداری)
  14. عوارض دپوی مصالح ساختمانی

بخش دوم: عوارض بر مشاغل

  1.  

عوارض سالیانه مشاغل

  1. عوارض بر انبارها
  2. عوارض نصب تابلو

بخش سوم: عوارض گسترش فضای سبز

  1. عوارض توسعه و تامين فضای سبز شهری
  2. عوارض حذف 10% احداث فضاي سبز مسكوني و تجاري
  3. عوارض حذف 25% عرصه كليه كارخانجات و كارگاه هاي صنعتي به امر فضاي سبز
  4. عوارض قطع اشجار
  5. دستورالعمل الحاقي حفظ و گسترش فضاي سبز

فصل دوم : ارزش معاملاتي و منطقه اي شهر محمدشهر 

تعاریف:

1 – واحد مسکونی: عبارت است از کلیه ساختمان هایی که در کاربری مسکونی برای سکونت افراد یا خانواده ها ساخته می شود و شامل اتاق، آشپز خانه و سرویس های لازم است. (بدیهی است انجام پاره ای از فعالیت های مشخص مندرج در قوانین مربوطه مجاز خواهد بود)

تبصره: چنانچه بخشی از ساختمان مسکونی توسط مالک به منظور ارائه خدمات از جمله مطب پزشکان ، دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق، دفتر وکالت، دفتر روزنامه و مجله به وسیله مالک مورد استفاده قرار گیرد کاربری مسکونی تلقی   می گردد به استثناء آپارتمان ها و املاک مشاعی.

2 – واحد تجاری: عبارت است از کلیه ساختمان هایی که برابر تبصره ذیل بند 24 ماده 55 قانون شهرداری ها، به منظور استفاده کسب و پیشه و تجارت احداث گردیده و یا در آن ها واحدهای صنفی تحت پوشش قانون نظام صنفی یا واحدهای تابع قانون تجارت فعالیت می نمایند.

تبصره: کلیه مؤسساتی که با قانون تجارت اداره می شوند، مشمول این بند هستند.

3 – واحد صنعتی: به کلیه ساختمان هایی که به منظور استفاده صنعتی و یا ایجاد کارگاه های صنعتی و تولیدی که موافقت اصولی از مراجع ذیصلاح را دارا باشند گفته می شود.

4 – واحد فرهنگی، ورزشی، آموزش و بهداشتی و خدماتي: کلیه ساختمان های آموزشی، آموزش عالی، بهداشتی، درمانی و ورزشی، مراکز فرهنگی و هنری، سازمان بهزیستی، هلال احمر و آسایشگاه سالمندان را شامل میگردد.

5 – واحد اداری: عبارت است از کلیه ساختمان های دولتی و نهادهای انقلاب اسلامی وسایر ساختمان هایی که از شمول بندهای 1 ، 2 ، 3 و 4 این ماده خارج باشند، مشمول تعریف واحد اداری می شوند.

تبصره: مؤسسات دولتی و وابسته به دولت و نهادهای انقلاب اسلامی که با قانون تجارت اداره می شوند و مشمول پرداخت مالیات هستند و کار تجاری انجام می دهند ، مشمول پرداخت عوارض پذیره تجاری هستند

6_ كليه معافيت هاي قانوني بر اساس قوانين جاري اعمال مي گردد.

فصل اول

بخش اول ،  عوارض ساختمان

1 نحوه صدور و جدول زمانبندی اعتبار پروانه های صادره و تمدیدی:

صدور پروانه ساختماني و تعيين نوع استفاده از آنها به استناد ماده 100 و بند 24 ماده 55 قانون شهرداري و تبصره 2 ماده 29 قانون نوسازي به شرح جدول زمانبندی زیر خواهد بود:

ردیف

مساحت زیربنا

زمان اعتبار پروانه

تمدید پروانه بار اول

 

تمدید پروانه بار دوم

1

تا 2000 متر مربع

12ماه شمسی

12 ماه

12 ماه

2

2001 مترمربع الی 4000 مترمربع

18ماه شمسی

18 ماه

12 ماه

3

4001 مترمربع الی 7000 متر مربع

24ماه شمسی

18 ماه

18 ماه

4

7001 متر مربع الی 10000 متر مربع

30ماه شمسی

18 ماه

12 ماه

5

10001 متر مربع به بالا

36ماه شمسی

12 ماه

12 ماه

 

1 - در پروانه‌هاي ساختماني كه از طرف شهرداري صادر مي‌شود بايد حداكثر مدتي كه براي پايان يافتن ساختمان ضروري است و نوع استفاده از آن درج گردد ،كه حداكثر اين مدت در ساختمان‌ها نبايد از5 سال بيشتر باشد.

2 - اقدام به دريافت پروانه ساختماني با ثبت درخواست مالك در شهرداري شروع خواهد شد و شهرداري در صورت مطابقت ضوابط، مجوز تهيه نقشه را كتباً ‌به متقاضي اعلام خواهد کرد.

3 - مالك موظف است طبق مجوز تهيه نقشه نسبت به تهيه و ارائه آن به شهرداري در اسرع ‌وقت ‌اقدام ‌نمايد. عوارض ‌ ‌ساختماني‌ با آخرين ارزش‌ معاملاتي‌ ابلاغ شده املاک موضوع ماده 64 قانون مالیات های مستقیم محاسبه و دریافت خواهد شد.

4 - مالك مكلف است در زمان تعيين شده ساختمان خود را به اتمام برساند.

5 - براي ‌ساختمان‌هاي نظامي و انتظامي‌ و امنيتي ‌نياز به ‌ارائه ‌نقشه‌ هاي‌ تفصيلی ساختماني نبوده و شهرداري با دريافت ‌عوارض احداث طبق مفاد ‌تعرفه عوارض، ‌نسبت‌ به ‌تعيين بر و كف اقدام خواهد نمود. ضمناً كليه دستگاه‌ ها موظف به اخذ پروانه احداث از شهرداري مي‌باشند.

6 – عوارض تمديد پروانه ساختماني برای کليه ساختمان ‌ها بر اساس تعرفه مصوب خواهد بود.

2- موارد مستثنی از دریافت پروانه ساختمانی

1. سایبان خودرو در حیاط با مصالح ساختمانی غیر بنائی

2. قفسه بندی داخل مغازه با مصالح غیر ثابت و غیر بنائی از جمله نبشی و نئوپان و ورق

3. سایبان روی درب ورودی منازل و درب حیاط حداکثر با 50 سانتی متر پیش آمدگی در معابر

4. سایبان در کناره بام ها ، حداکثر 80 سانتی متر و بالای پنجره ها حداکثر 25 سانتی متر

5. نماسازی ساختمان یا دیوارهای ملک بدون تجدید بنای آن به شرطی که به معبر تجاوز نشده باشد.

6. تعویض سقف اعیانی های مسکونی و تجاری به شرط عدم افزایش ارتفاع و زیربنا در ساختمان قدیمی و عدم افزایش دهنه با رعایت مسائل فنی و ایمنی با اخذ مجوز در صورتی که احتمال خطر ریزش با تشخیص شهرداری وجود داشته باشد.

7. تعمیرات جزئی و مرمت ساختمان و تعویض در و پنجره بدون تغییر در ابعاد آن ها

8. تغییر در تقسیمات داخلی ساختمان

9. الحاق دو یا چند مغازه به همدیگر

10.  نصب پنجره به بالکن های سه طرف بسته

11.  احداث گلخانه با هر طرحی در داخل خانه

12. استفاده ادارات، سازمانها، شرکت ها از اعیانی واحد های مجاز مربوطه به عنوان مهد کودک، کتابخانه ، واحد آموزشی ، غذا خوری ، باشگاه ورزشی فقط برای کارکنان خود

13. تبدیل قسمتی از اعیانی به پارکینگ و ایجاد پارکینگ در اعیانی و نصب درب پارکینگ از ضلع مجاز مطابق طرح توسعه شهری .

14. استفاده از زیر پله یا اطاقک بالای پله به عنوان انباری .

15. احداث ساختمان های موقت پروژه های عمرانی و ساختمانی تا مدت مهلت موافقتنامه اولیه و یا مدت اعتبار پروانه ساختمانی قابل استفاده و قبول بوده و مالک یا پیمانکار مکلف است بعد از انقضاء مهلت مذکور نسبت به برچیدن تاسیسات فوق‌الذکر اقدام نماید.

16. احداث حوض یا استخر یا مخزن آب و مواد سوختی در داخل خانه

17. اجرای عقب نشینی در املاک مطابق طرح توسعه شهری

  18.تعمیر اساسی ساختمان ها با ارزش تاریخی و فرهنگی با تأئید سازمان میراث فرهنگی ،تعمیر اساسی منجر به ستون گذاری در داخل اعیانی موجود به شکلی که ظاهر و دیوارهای جانبی ساختمان تغییر نکند.

3 - عوارض ساختماني

3-1  طبق ماده 59 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير و ارتقاء نظام مالي كشور مصوب سال 1394در صورت تقسيط عوارض ساختماني مطابق با ماده 73 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که در تخصیص ماده 32 آیین نامه مالی شهرداری ها الزامی گردیده به ازاي هر ماه قسط برابر نرخ اعلامي شوراي پول و اعتبار بانك مركزي، سود محاسبه و اخذ مي گردد و در صورت پرداخت عوارض فوق الذكر به صورت نقد ظرف مدت حداكثر يك ماه از تاريخ محاسبه مشمول تخفيفي معادل 20% مي گردد.

تذكر :در كليه محاسبات براي قيمت منطقه بندي اعلامی دارایی، درصد(T) در هر بلوك لحاظ مي گردد. عوارض بر اساس بلوک اعلامي توسط معاونت شهرسازي به شرح جداول ذيل محاسبه و اخذ مي گردد.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

3 2 عوارض ساختمانی (خانه هاي تك واحدي)  تا 600 متر مربع

(در صد عوارض مربوطه ×  قيمت منطقه اي زمين × متراژ مجاز) = عوارض ساختماني

رديف

سطح بناء يك واحد مسكوني

درصد عوارض مربوطه

1

تا 60متر مربع

60%×PT

2

از 61 تا100متر مربع

70%×PT

3

از 101تا 150متر مربع

80%×PT

4

از 151تا 200متر مربع

90%×PT

5

از 201 تا300متر مربع

100%×PT

6

از 301 تا400متر مربع

120%×PT

7

از 401تا 500متر مربع

150%×PT

8

از501 متر مربع به بالا

180%×PT

 

 

 

   

3 3 عوارض ساختماني برای مجتمع هاي مسكوني تا 600 متر مربع

 رديف

سطح ناخالص بنا

مبناي محاسبه عوارض براي هر متر مربع سطح ناخالص كل بنا

1

تا 200 متر مربع

PT×80% قيمت منطقه ای هر متر مربع زمين  × ميانگين سطح واحدها / 100

2

     از201 تا

400 متر مربع

PT×100% قيمت منطقه ای هر متر مربع زمين × ميانگين سطح واحدها / 100

3

از 401 تا 600 متر مربع

×PT120% قيمت منطقه ای هر متر مربع زمين × ميانگين سطح واحدها / 100

4

از 601 متر مربع به بالا

×PT130% قيمت منطقه ای هر متر مربع زمين × ميانگين سطح واحدها / 100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(میانگین سطح هر واحد عبارت است از سطح نا خالص کل بنا تقسیم بر واحدهای مسکونی)

3- 4 - براي محاسبه عوارض پذيره واحدهاي تجاري، اداري ، صنعتي از جدول زير استفاده مي شود:

جدول محاسبه عوارض پذيره

 

 

نوع پذيره

رديف

محل

تجاري

اداري

صنعتي

1

بلوار امام

55PT

17PT

25PT

2

بلوار دشت بهشت

40PT

12PT

20PT

3

بلوار شهيد بهشتي

40PT

10PT

25PT

4

بلوار ازادگان

35PT

12PT

20PT

5

خيابان بختياري و بازارچه

80PT

15PT

25PT

6

خيابان امير كبير تا ميدان يزديها

55PT

12PT

25PT

7

خیابان حافظ و مطهری جنوبی

25PT

8PT

15PT

8

خيابان 30 متري به بالا

45PT

10PT

20PT

9

خيابان 20 متري به بالا

25PT

8PT

15PT

10

خيابان 10 متري به بالا

15PT

6PT

10PT

11

منطقه كارگاهي داشليجه

30PT

20PT

35PT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : عوارض مشاعات جدول فوق معادل 10% عوارض مربوطه محاسبه مي گردد.

توضيحات :

طبقه اول : 50% قيمت طبقه همكف و زيرزمين(1-):60% قيمت طبقه همكف

زيرزمين(2-) : 40% طبقه همكف

طبقه دوم  : 50% طبقه همكف

طبقه سوم به بالا : 40% قيمت طبقه همكف

نيم طبقه : 50% قيمت همان طبقه

بالكن داخل تجاري و انبار تجاري :40% همان طبقه

انبار كالا 10PT هر بلوك

جبهه بندي :

  1. عوارض صدور پروانه مجتمع هاي تجاري مانند پاساژ ، تيمچه سراي و گاراژها چنانچه داراي راهروهاي متعدد باشد فقط تجاري همكف مشمول عمق بندي بوده و ساير طبقات، بالكن داخل تجاري و انباري ها مشمول عمق بندي نبوده و مي بايست بر اساس تعرفه جدول فوق محاسبه و اخذ كردد.
  2. تا 10 باب بر اساس جدول 3-4 و مازاد بر آن به ازاي هر واحد تجاري اضافي پنج درصد به تعرفه جدول مربوط به هر طبقه اضافه مي گردد به نحوي كه از حداكثر دوبرابر عوارض پذيره همان طبقه بيشتر نشود.

به ازاي 10 متر عمق اول 100% عوارض

به ازاي 10 متر عمق دوم 70% عوارض

به ازاي 10 متر عمق سوم و بيشتر 60% عوارض

تبصره1: احداث واحدهای اقامتی شامل: هتل، هتل آپارتمان، مسافرخانه، مهمان پذیر دارای مجوز سازمان ایرانگردی و جهانگردی و همچنین احداث فضاهای باز خدماتی تجاری، رستوران، غرفه تجاری، صنایع دستی، عتیقه فروشی، آرایشی و غیره که درب ورودی آن در مجموعه های باز مذکور باز می شود و راه مستقیم به معابر شهر ندارد در کاربری مربوطه با رعایت تراکم مجاز بر مبنای خدماتی عمل می گردد.

تبصره2: در محاسبه عوارض پذیره برای واحدهای خدماتی عمومی مثل میادین میوه و تره بار و بازار عرضه مستقیم کالا (دارای مجوز از مراجع ذی ربط) 6/1 (یک ششم) پذیره تجاری لحاظ می شود.

تبصره3: برای محاسبه عوارض پذیره استقرار عملکردی مورد نیاز شبکه تأسیسات زیر بنایی شهر (آب، برق، گاز، فاضلاب و . . .) ایستگاه های عرضه مواد سوختی (بنزین، گازوئیل، گاز ) ودیگر واحدهای خدماتی وابسته به شهر از یک هشتم (8/1) تعرفه تجاری استفاده می شود.

تبصره4: برای استخرهای شنا، نصب مخازن فلزی ثابت از 4/1 تعرفه صنعتی استفاده می شود.

تبصره5: برای سایر موارد بر اساس یک ششم (6/1) تعرفه تجاری عمل می شود.

تبصره 6: نحوه محاسبه عوارض ساخت در بخش كشاورزي به شرح جدول ذيل و تباصر آن مي باشد:

 

رديف

عوارض ساخت در بخش كشاورزي

فرمول دريافت عوارض

ضريب K

1

گلخانه موقت با مصالح سبك

K×PT×S

0

2

گلخانه دائم با سازه مصالح ساختماني

K×PT×S

0.5

3

استخر ذخيره آب بتوني

K×PT×S

2

4

استخر ذخيره آب ژئو ممبراين

K×PT×S

0

5

اسطبل ، آغل و هانگار

K×PT×S

1

6

استخر پرورش آبزيان

K×PT×S

1

7

اتاق كارگري ، دفتر كار و ديواركشي (پايه مجاز و نرده)

K×PT×S

3

8

ديواركشي در صورت داشتن مجوز

K×PT×S

6

9

صنايع تبديلي ، تكميلي و بسته بندي محصولات كشاورزي بعد از استعلام از جهاد كشاورزي

K×PT×S

3

10

سالن دامداري

K×PT×S

1.5

11

سالن مرغداري

K×PT×S

1.5

12

سالن پرورش قارچ

K×PT×S

1.5

13

فنس كشي

K×PT×S

0.5

14

ساير فعاليتهاي كشاورزي

K×PT×S

1.5

 

تبصره 1 : عوارض ساخت در سازه گلخانه موقت و استخر ذخيره آب ژئوممبران برابر صفر ميباشد و از پرداخت عوارض ساخت و ساز معاف مي باشند ، لذاپرونده هاي مربوط به واحدهاي ياد شده از طرح در كميسيون ماده صد معاف مي باشند.

تبصره 2 : استخرهايي كه صرفا به منظور ذخيره آب در بخش كشاورزي مورد استفاده قرار مي گيرند مشمول جدول فوق بوده و مجوز صادره استخر از سوي جهاد كشاورزي براي باغ ويلاها مشمول رديف 3 نمي گردند.

تبصره 3 : عوارض از واحدهاي توليدي زيرمجموعه جهاد كشاورزي صرفا در قالب فرمولهاي تعيين شده در جدول فوق قابل دريافت بوده و از عوارض فضاي سبز معاف مي باشند.

تبصره 4 : اگر متقاضي مطابق با پروانه ديواركشي (پايه مجاز و نرده) را اجرا ننمود و تماما ديواركشي انجام داده شود كل ارتفاع ديوار پس از ابقاء در كميسيون ماده صد عوارض ديواركشي با ضريب 10 محاسبه مي گردد.

تبصره 5 : فنس كشي فقط با مجوز جهاد كشاورزي براي باغهاي بالاي 2500 متر مربع مي باشد.

تبصره 6 : صنايع تبديلي ، تكميلي و بسته بندي محصولات كشاورزي كه مجوزشان توسط سازمان صنايع صادر گرديده مطابق با K صنعتي دفترچه عوارض شهرداري ها محاسبه گرديده و شامل رديف 9 جدول فوق نمي گردند.

تبصره 7 : در صورت تغيير كاربري موارد فوق پس از تائيد مراجع ذيصلاح شهرداري مي تواند مابه التفاوت عوارض را از متقاضي دريافت نمايد.

3-5 جدول نحوه محاسبه عوارض صدور پروانه براي ساير كاربري ها :

رديف

شرح عوارض بناي مفيد

تعرفه عوارض

1

بهداشتي و درماني

1 PT

2

ورزشي در كاربري ورزشي

1PT

3

اماكن مذهبي و پاركينگهاي متعلقه(حسينيه ها، تكايا ، مساجد و غيره)

1%P T

4

تجاري مساجد ، سقف 20% عرصه حداكثر 200 متر مربع

10%P T

5

تجاري ورزشي در كاربري ورزشي

20P T

6

تجاري مساجد مازاد بر 20%

10 PT

7

تجاري در مراكز آموزشي حوزه علميه آموزش عالي

10P T

8

كتابخانه هاي دولتي و خصوصي

5P T

9

دارالقرآن و مراكز فرهنگي بخش خصوصي

0/1 PT

10

اماكن نظامي و انتظامي

5P T

11

سراي سالمندان و معلولين

4 PT

12

تجاري سراي سالمندان و معلولين

8 PT

13

آموزشگاه هاي خصوصي

10P T

14

آموزشگاه هاي غير انتفاعي

3 PT

15

مهد كودك و كودكستان

3 PT

16

سينما ها و سالن هاي همايش

1P T

17

نانوايي ها

20PT

18

تجاري سينماها و سالن هاي همايش و پمپ بنزين ها و CNG

20PT

19

سونا - جكوزي

1PT

20

تجاري بهداشتي درماني

20PT

21

تجاري بر ساير موقوفات خاص

15PT

22

ورزشي در كاربري غير مرتبط

2PT

23

سايبان براي پمپ بنزين ها و CNG

1/5PT

24

مدارس دولتي و غير انتفاعي

1PT

25

داروخانه و آزمايشگاه طبي كه جزئي از مجموعه درماني هستند

25PT

 

4 - عوارض تمديد و تجدید پروانه ساختمان

تبصره(1) : طبق تبصره 2 ماده 29 قانون نوسازي و عمران شهري در پروانه هاي ساختماني كه از طرف شهرداري ها صادر ميشود بايد حداكثر مدتي كه براي پايان يافتن ساختمان ضروري است قيد گردد و كساني كه در ميدان ها و معابر اصلي شهر اقدام به احداث ساختمان مي نمايند بايد ظرف مدت مقرر در پروانه ها ، ساختمان خود را به اتمام برسانند و در صورتي كه تا 2 سال بعد ازمدتي كه براي اتمام بنا در پروانه قيد شده باز هم ناتمام بگذارند عوارض مقرر در اين قانون به 2 برابر افزايش يافته و از آن به بعد نيز اگر ساختمان همچنان ناتمام باقي بماند براي هر 2 سالي كه بگذرد ، عوارض به 2 برابر ماخذ 2 سال قبل افزايش خواهد يافت تا به 4% بالغ گردد. ابنيه ناتمام كه از طرف مقامات قضايي توقيف شده باشد، مشمول اين ماده نخواهد بود.

تبصره(2): پروانه هاي ساختماني كه در مهلت مقرر قانوني نسبت به تمديد آن اقدام نمايند مشمول پرداخت عوارض ساختماني نمي شوند.

تبصره(3) : تمديد بار اول 10% عوارض زيربنا و پذيره به نرخ روز ، تمديد بار دوم 20% عوارض زيربنا و پذيره به نرخ روز پس از انقضاء مهلت مندرج در پروانه ، محاسبه و اخذ مي گردد.

تبصره(4): مودياني كه پس از پايان مهلت قانوني مقرر در پروانه ساختماني مندرج درجدول زمانبندي نحوه صدور پروانه ها جهت تمديد پروانه مراجعه مي نمايند، در صورت عدم شروع عمليات ساختماني ، مكلف به پرداخت مابه التفاوت عوارض زيربنا و پذيره مي باشند.

تبصره(5): منظور از شروع عمليات ساختماني اجراي فوندانسيون مي باشد و مالك موظف به اعلام شروع به مهندس ناظر شهرداري مي باشد.

تبصره(6): املاكي كه داراي پايان كار مي باشند و بناهايي كه در كميسيون ماده صد براي آنها راي ابقاء صادر و موديان نسبت به پرداخت جرايم كميسيون ماده صد و عوارض آن اقدام نموده اند ، در زمان تخريب و بازسازي به ميزان كل بناي مفيد و مشاع موجود براي بناي مسكوني 20% و براي مابقي كاربري ها 30% عوارض محاسبه و اخذ مي گردد .

5- نحوه دریافت پروانه المثني

صدور پروانه ساختماني المثني فقط با تاييد و گواهی مراجع قضایی در مواقع مفقودي، سرقت، آتش سوزي و ساير حوادث غير مترقبه با دریافت مبلغ 000/000/5 ریال مقدور خواهد بود.

 

6- نحوه استرداد عوارض پروانه ساختماني ، هزینه حفاری و تغییرکاربری :

الف-پروانه ساختمانی:

پروانه ساختمانی در شرايط زير باطل و عوارض وصولی بعد از کسر کارمزد مطابق تعرفه بدون استرداد هزينه كارشناسي ، نوسازي و سهم آموزش و پرورش به مودي مسترد خواهد شد.

  1. پروانه ساختماني از طرف مراجع قضايي ابطال شده باشد.
  2. چنانچه مودي قبل از صدور پروانه از احداث آن منصرف و استرداد عوارض را درخواست نماید.
  3. اشتباه واريزي اشخاص به حساب شهرداري بدون کسر کارمزد.

ب- سایر:

(در صورت انصراف مالک از انجام حفاری دریافتی شهرداری با کسر کارمزد به شرح ذيل مسترد خواهد شد:

عوارض منصرفین از دریافت پروانه ساختمانی قبل از صدور و مجوز حفاری قبل از صدور با کسر عوارض متعلقه طبق جدول زیر به عنوان عوارض مسترد خواهد شد.

 

مبلغ

درصد کارمزد

تا یک میلیارد ریال

5%

تا دو میلیارد ریال

4%

تا سه میلیارد ریال

3%

تا چهار میلیارد ریال

2%

بیش از4 میلیارد ریال

5/1%

 

ج: این استرداد مشمول کل مطالبات شهرداری به صورت واریز نقدی یا چک خواهد بود.

7- عوارض احداث دیوار و فنس کشی

عوارض احداث دیوار برابر ضوابط شهر سازی و سایر مقررات مربوطه و مقتضیات محل فقط براي احداث ديوار در کاربری های عمومی، صنعتی و باغ و اراضی زراعی و غیره که مالک صرفاً درخواست حصارکشی، یا همراه آن احداث واحد کوچکی مثل خانه باغ را داشته باشد دریافت خواهد شد. برای دریافت عوارض دیوارکشی از فرمول ذیل استفاده خواهد شد.

    K×L×h×PT

k = ضريب املاك با كاربري هاي مختلف         L = طول ديوار كشي

h  = ارتفاع ديوار با هر نوع مصالح به جزء فنس و سيم خاردار (3 متر)

PT = قیمت منطقه بندی زمین مورد نظر                

ضريب k براي اراضي داخل محدوده قانونی با كاربري مسكوني (3)، تجاري (7)، صنعتي و کارگاهی (5)، مشاغل مزاحم شهري و اداري (4)، برای سایر کابری ها ضریب (2) و برای اراضی حریم شهر براي بخش كشاورزي (پايه مصوب و نرده ضريب 3 و ديواركشي كامل ضريب 6 ) و براي ساير كاربري هاي حريم شهر، ضریب (7) با رعایت تبصره های ذیل اعمال خواهد شد:

تبصره1: عوارض ديوار كشي صرفاً به آن قسمت از عرصه كه نياز به احداث ديوار دارد تعلق مي گيرد و به دیوار بنای احداثی که در لبه پلاک قرار می گیرد شامل نخواهد بود.

تبصره2: ديوار كشي و اخذ عوارض مربوطه صرفاً در مواردي كه با ضوابط شهرسازي مغايرت نداشته باشد و يا كميسيون هاي مقرر در قانون از جمله كميسيون تبصره 1 ماده 1 قانون حفظ كاربري اراضي زراعي و باغ ها با موارد فوق موافقت نموده باشند امكان پذير است.

تبصره3: مالکینی که داوطلبانه و رايگان نسبت به عقب نشینی دیوار خود و اصلاح پلاک ثبتی مطابق طرح توسعه شهری اقدام نمایند مشمول این عوارض نبوده و شهرداری مبلغی دریافت نخواهد کرد.

تبصره4: عوارض فنس کشی 20% عوارض دیوارکشی در کلیه مناطق محاسبه می گردد.

8 عوارض تامین پارکینگ

در هنگام صدور پروانه ساختمانی در کلیه ساختمان ها بایستی احداث پارکینگ مطابق ضوابط طرح جامع یا تفصیلی    پیش بینی گردد. در مواردی که امکان احداث پارکینگ و یا استفاده از آن با توجه به شرایط زیر امکان پذیر نباشد وصول عوارض عدم تامین پارکینگ و مصرف آن صرفاً به منظور احداث پارکینگ های عمومی بلا مانع می باشد.

مواردی که شهرداری به صورت استثنائاتی می تواند بدون تأمین پارکینگ پروانه صادر نماید به شرح ذیل است:

1. ساختمان در محلی واقع شود که ورود به پارکینگ مستلزم قطع درختان کهن بوده و قطع آن ها مجاز نباشد. تشخیص این امر به عهده کمیسیون مقرر در لایحه حفظ و گسترش فضای سبز شهرها خواهد بود.

2. ساختمان در بر معبری قرار گرفته باشد که به علت شیب زیاد، وضع و فرم زمین احداث پارکینگ از نظر فنی امکان پذیر نبوده و پیش بینی ورودی پارکینگ از سایر اضلاع ملک مقدور نباشد.

3. مالکین املاک مشرف به معابر و خیابان های شریانی (اصلی شهر محورهای M و S) و چهار راه ها و تقاطع ها بایستی راه دسترسی خودروی خود به ملک را چنان طراحی کنند که مشکل و مزاحمتی به خودروهای عبوری و عابرین به وجود نیاورد و در صورتیکه موضوع اشاره شده میسور نباشد.

4. عدم امکان احداث یک طبقه اضافی پارکینگ با رعایت ضوابط شهرسازی.

5. ورود قطعات با عرض کم که امکان دسترسی مستقل برای تردد خودرو و استفاده از پارکینگ مقدور نباشد.

6.تشخیص عدم امکان تامین پارکینگ به عهده کمیته فنی و شهرسازی شهرداری می باشد.

تبصره1: برای محاسبه عوارض عدم تامین پارکینگ در صورتی که هنگام صدور پروانه احداث بناء امکان تأمین پارکینگ مطابق بندهای فوق الذکر که طی دستور العمل های شماره 34/3/2331 مورخ 7/2/1371 و 34/3/1/10740 مورخ 4/6/1371 که توسط وزارت کشور ابلاغ گردیده برای مالکین فراهم نباشد، شهرداری می بایست نسبت به وصول عوارض عدم تامین پارکینگ به شرح زیر عمل نماید:

 * p* k 25 (بیست و پنج متر مربع متراژ یک واحد پارکینگ می باشد).

در فرمول مذکور:                         

K = ضریب مربوط به بناهای با کاربردی مختلف می باشد.

P = قیمت منطقه ای زمین است.

رديف

شرح عوارض

تعرفه

1

عوارض كسري پاركينگ مسکونی

20PT

2

عوارض كسري پاركينگ تجاري – اداري- صنعتي  به ازاي هر متر مربع

30PT

3

كسري پاركينگ بهداشتي – درماني – خدماتي – انتفاعي

25PT

4

كسري پاركينگ كليه كاربري ها در بافت فرسوده

20PT

5

كسري پاركينگ آموزشي – فرهنگي و ورزشي

15PT

 

تبصره2: تعداد واحد پاركينگ های مورد نیاز هر کاربری با توجه به ضوابط پيش بيني شده در طرح جامع يا تفصيلي شهرداري محاسبه خواهد شد.

تبصره3: در مواردي كه پاركينگ حذف شده در كميسيون ماده صد مشمول جريمه گرديده عوارض تامین پاركينگ محاسبه نخواهد شد.

تبصره4: در مجتمع های تجاری و یا مسکونی طرح تأمین پارکینگ الزامی بوده و می بایست پارکینگ مورد نیاز تأمین و احداث گردد.

تبصره5: در ساختمان های اداری، نظامی، خدماتی، بهداشتی، صنعتی ، درمانی وآموزشی می بایست پارکینگ مورد نیاز طبق ضوابط مربوطه در طرح جامع یا تفصیلی پیش بینی گردد.

تبصره6: درآمد حاصل از عوارض تامین پارکینگ در حساب پارکینگ واریز و صرفاً به منظور احداث پارکینگ عمومی مطابق بودجه سالانه شهرداری هزینه خواهد شد. هر گونه استفاده غیر و تحت هر شرایطی از وجوه این ماده غیر قانونی می باشد.

   تبصره7: ملاک عمل محاسبه تعداد کسری پارکینگ در تمام کاربری ها ، همان ضوابط و مقررات حاکم بر زمان صدور پروانه ساختمانی می باشد.

9- عوارض تخلفات ساختمانی:

 كليه بناهاي احداثي كه در كميسيون ماده صد راي جريمه براي آنها صادر شده باشد ، معادل عوارض صدور پروانه به نرخ روز به شرح ذيل محاسبه و اخذ ميگردد. براي بناهاي مسكوني قبل از تاسيس شهرداري 10% ، براي مسكوني هاي بعد از تاسيس شهرداري 25% ، براي بناهاي تجاري 30% عوارض پذیره  و ساير كاربري ها 20% عوارض به نرخ روز محاسبه و اخذ مي گردد.

10 عوارض مازاد بر تراکم مسکونی ، تجاری ، اداری و غيره

10-1 عوارض مازاد بر تراکم  و یا سطح اشغال مجاز :

براي محاسبه عوارض مازاد تراكم  مجاز  با كاربري هاي مختلف كه برابر ضوابط پيش بيني شده در دفترچه  طرح جامع و تفصیلی و همچنين در صورتي كه املاك واقع درحوزه شهر نياز به افزايش تراكم بنا را داشته باشند هنگام پيشنهاد براي تصويب در کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی و يا كميسيون موضوع  ماده 5 قانون شوراي عالي شهرسازي و معماري معادل 5/1 برابر عوارض صدور پروانه آخرین طبقه در ارتفاع و یا در سطح برابر عوارض همان طبقه در رابطه با پروانه های تجاری ، اداری و صنعتی و در خصوص پروانه های مسکونی معادل 5/1 برابر مجموع عوارض و بهای خدمات صدور پروانه برای هر متر مربع(در حد تراکم مجاز) علاوه بر عوارض صدور پروانه محاسبه و اخذ می گردد.

تبصره1: متقاضیان دریافت پروانه در حریم شهر به شرط داشتن موافقت جهاد کشاورزی و رعایت قانون حفظ کاربری اراضي زراعی و باغات(اخذ نظریه کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون مذکور) و اخذ مجوز از كميسيون ماده 5 و یا کارگروه تخصصی و امور زیربنایی و شهرسازی استان صرفا عوارض قانونی پرداخت می نمایند و در صورت درخواست مازاد در طبقات جهت استفاده مسکونی به ازاء هر متر مربع سه ملیون ریال و مشاعات (تاسیسات-انباری – پارکینگ و غیره) هفتصد هزار ریال پرداخت گردد .

    تبصره 1-1 : عوارض صدور پروانه براي بناهاي غير مسكوني واقع در حریم شهر پس از انجام توافق و موافقت شورای اسلامی شهر و سایر مراجع ذیصلاح با رعايت قانون حفظ كاربري اخذ می گردد .

10-2 نحوه اخذ مابه التفاوت تراكم پايه تا تراكم اعطايي :

1. استفاده از كاربري خدماتي (تجاری – اداری – صنعتی) در كاربري مسكوني با پرداخت مابه‌التفاوت به شرح ذيل پيشنهاد مي‌گردد:

الف: بر خيابان‌هاي  تا 20 متري علاوه بر عوارض متعلقه 23 برابر قيمت منطقه‌بندي به عنوان مابه التفاوت پرداخت گردد.

ب: بر خيابان‌هاي 20 تا 45 متري علاوه بر عوارض متعلقه 28 برابر قيمت منطقه‌بندي به عنوان مابه التفاوت پرداخت گردد.

تراکم پایه در کلیه پهنه های استفاده از اراضی ( M-S-R ) طرح جامع معادل 80% وسعت قطعه با کاربری مسکونی است و تعلق مازاد آن ( تا سقف تراکم مجاز و کاربری انتفاعی مطابق پهنه مصوب ) جهت حفظ حقوق شهرداری صرفاَ با پرداخت عوارض به شرح ذیل محاسبه و اخذ خواهد شد.

الف- تا 100 متر مربع افزایش نسبت به تراکم پایه 10 برابر قیمت منطقه بندی زمین

ب- از 101 تا 200 متر مربع افزایش نسبت به تراکم پایه 11 برابر قیمت منطقه بندی زمین

ج- از 201 تا 300 متر مربع افزایش نسبت به تراکم پایه 12 برابر قیمت منطقه بندی زمین

د- از 301 تا 500 متر مربع افزایش نسبت به تراکم پایه 13 برابر قیمت منطقه بندی زمین

ه- از 501 تا 700 متر مربع افزایش نسبت به تراکم پایه 15 برابر قیمت منطقه بندی زمین

و-  از 701 تا 1000 متر مربع افزایش نسبت به تراکم پایه 17 برابر قیمت منطقه بندی زمین

ی- از 1001 متر مربع به بالا افزایش نسبت به تراکم پایه 19 برابر قیمت منطقه بندی زمین

11   - عوارض ارزش افزوده ناشي از تفكيك و افراز اراضي و اعيان :

11-1 کلیه املاکی که به استناد مواد 147 و 148 قانون ثبت اسناد و املاک کشور ، سند دریافت و عوارض تفکیک و افراز و حقوق قانونی شهرداری را پرداخت ننموده اند مشمول پرداخت عوارض می باشند.

11-2 عوارض تفکیک و افراز در هنگام اخذ مجوز یا پاسخ استعلام ، نقل و انتقال و پايانكار و یا پس از صدور رای کمیسیون ماده صد علاوه بر جرایم قابل وصول می باشد.

11-3 اشخاصی که با توجه به قانون اصلاح ماده 101 قانون شهرداری مصوب 28/1/90 ، زمین های بالای 500 متر مربع را تفکیک و افراز نموده اند مشمول پرداخت عوارض تفکیک نخواهند بود.

 

ردیف

عنوان تعرفه عوارض

ماخذ و نحوه محاسبه عوارض

1

     عوارض سرانه خدماتي با کاربری مسکونی به ازاء هر متر مربع

8 pT*s

2

     عوارض سرانه خدماتي با کاربری تجاری به ازاء هر متر مربع

14pT*s

3

     عوارض سرانه خدماتي با کاربری صنعتی به ازاء هر متر مربع

10pT*s

4

عوارض سرانه خدماتي با کاربری اداری و سایر به ازاء هر متر مربع

8pT*s

5

کسری حد نصاب تفکیک برای اراضی زیر نصاب تفکیکی مصوب به ماخذ دو برابر کاربری مربوطه محاسبه می گردد.

 

 

6

عوارض افراز عرصه

10pT*s

 

تبصره: از اراضی که بعد از ورود به محدوده شهر به منظور استفاده کاربری عمومی مثل ورزشی، بهداشتی ، فرهنگی، مذهبی ، آموزشی ، تاسیسات و تجهیزات شهری استفاده شود، بعد از اخذ عوارض یا سهم ورود به شهر از بابت تفکیک و تغییر یا تعیین کاربری سهمی دریافت نخواهد شد.

12- عوارض حق مشرفيت: عوارض حق مشرفيت به كليه املاك و اراضي كه بر اثر اجراي طرح هاي تعريض و توسعه و اصلاح معابر و ميادين در بر گذر احداثي يا اصلاحي يا تعريضي و يا توسعه اي واقع مي شود، براي يك بار تعلق مي گيرد به نحوي كه تغيير عرض معبر حادث و يا معبر جديد ايجاد شود.

  1. برای املاکی که پس از تعریض در بر معبر قرار می گیرند : A*k*PT*S
  2. برای املاکی که پس از اجرای طرح دارای باقیمانده هستند : S A*k*PT* 
  3. املاکی که عقب نشینی ندارند ولی معبر مشرف به ملک تعریض می شود :S A*k*PT*

  عرض معبر جديد (عرض معبر جديد عرض معبر قديم)=A

 قيمت منطقه بندي عرصه=PT

  ( در هر 3 مورد )K=2

  متراژ عرصه و يا باقيمانده عرصه=S

تبصره 1: بندهای فوق شامل املاکی که جهت تفکیک با شهرداری توافق نموده و قسمتی از ملک خود را در اعمال ماده 101 به شهرداری واگذار می نمایند و یک یا چند ضلع ملک بر اساس طرح های توسعه شهری بر خیابان جدید احداث قرار می گیرد، نمی شود.

تبصره 2: برای اخذ عوارض از صاحبان این قبیل املاک که از طریق محاکم قضایی و یا توافق با شهرداری وفق نظریه کارشناس رسمی غرامت املاک خود را از شهرداری مطالبه می نمایند ، معادل 30% ارزش کارشناسی به عنوان ارزش افزوده اخذ می گردد.

تبصره 3: املاكي كه در جهت طرح هاي توسعه شهري و به واسطه خريد عرصه از شهرداري بر آنها از يك بر به دو بر و بيشتر افزايش پيدا مي كند ، 15% در هنگام واگذاري به مبلغ كارشناسي اضافه و اخذ مي گردد.

 

13 عوارض تبدیل واحدها (مسکونی تجاری اداری)

1 عوارض تبدیل واحد مسکونی:

1 – 1 – عوارض واحد اضافی اول مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 11PT

1 – 2 – عوارض واحد اضافی دوم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 14PT

1 – 3 – عوارض واحد اضافی سوم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 17PT

1 – 4 – عوارض واحد اضافی چهارم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 20PT

1 – 5 – عوارض واحد اضافی پنجم و بالاتر مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 22PT

تبصره1: در بافت های فرسوده در خصوص تبدیل واحدهای مسکونی 55 % تعرفه محاسبه و اخذ گردد.

تبصره 2: عوارض مذكور شامل مواردي مي شود كه كميسيون ماده صد قانون شهرداري ها صلاحيت خود را براي ورود و رسيدگي به مورد نپذيرد.

2 عوارض تبدیل واحدهای تجاری

2 – 1 – عوارض واحد اضافی اول مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 28PT

2 – 2 – عوارض واحد اضافی دوم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 30PT

2 – 3 – عوارض واحد اضافی سوم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 32PT

2 – 4 – عوارض واحد اضافی چهارم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 35PT

2 – 5 – عوارض واحد اضافی پنجم و بالاتر مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 37PT

تبصره: عوارض تبدیل واحد تجاری در بافت های فرسوده 50 % تعرفه ، ملاک عمل و محاسبه خواهد بود.

3 عوارض تبدیل واحدهای اداری

3 – 1 – عوارض واحد اضافی اول مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 17PT

3 – 2 – عوارض واحد اضافی دوم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 19PT

3 – 3 – عوارض واحد اضافی سوم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 22PT

3 – 4 – عوارض واحد اضافی چهارم مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 25PT

3 – 5 – عوارض واحد اضافی پنجم و بالاتر مازاد بر پروانه پس از کسر واحد بزرگتر به ازای هر متر مربع 28PT

تبصره: عوارض تبدل واحد اداری در بافت های فرسوده 55 % تعرفه ملاک عمل خواهد بود.

14- عوارض دپوی مصالح ساختمانی

2 – 1 – برای عرض خیابان تا بیست متری:

1 % قیمت منطقه ای × مدت اعتبار پروانه × 3/1معبر× بر ملک

2 – 1 – برای عرض خیابان بیش از بیست متری:

2 % قیمت منطقه ای × مدت اعتبار پروانه × 3/1معبر× بر ملک

15- عوارض ساليانه انواع موتورسيكلت :

سالي 000/30 ريال معادل 000/3 تومان از انواع موتورسيكلت بابت عوارض ساليانه اخذ مي گردد

 

     بخش دوم

عوارض بر مشاغل

1 عوارض سالیانه مشاغل

تبصره : چنانچه مودي با ارائه مدارك مثبته اثبات نمايد كه عوارض موضوع بند الف ماده 38 قانون ماليات بر ارزش افزوده را پرداخت نموده است، مشمول اين عوارض نخواهد بود.

عوارض سالیانه مشاغل به آن بخش از عوارض تلقی می گردد که بر اثر فعالیت سالیانه واحد شغلي در محدوده شهری ایجاد شده و بر اساس تعرفه ای که در سال 1392 توسط شهرداری تهیه و به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده است، وصول   می شود. دریافت این عوارض به عوامل متعدد از جمله موارد زیر وابسته است:

1-1تأثیر موقعیت ملک در کسب درآمد بر حسب واقع شدن در بر خیابان های اصلی فرعی و قدیمی و کوچه ها، میادین، بازار و پاساژ، محلات.

1-2تأثیر نوع فعالیت در کسب درآمد از جمله عمده فروشی، نمایندگی، نمایشگاه، تجملاتی و تشریفاتی و لوکس، فاز شرکت های خدماتی و توزیعی و فنی و مهندسی و کشاورزی.

3-1در نظر گرفتن اماکن خدماتی، بهداشتی و درمانی به استثنا مطب ها تفاوت قائل شدن آن از حرف لوکس تجاری و بازرگانی.

برای محاسبه عوارض شغلي از فرمول ذیل استفاده می گردد:

A = جمع عوارض

PT = ارزش منطقه ای ملک

S = مساحت واحد شغلي

H = قیمت پایه بر اساس دفترچه شغلي مصوب شهرداری

K = ضریب (1 تا N) متناسب با موقعیت صنوف در بر خیابان ها یا بلوک های صنفی در سطح شهر در فروش و درآمد متفاوت دارند تعیین می شود.

T= ضريب ارزش معاملاتي مناطق

تبصره1: واحدهای شغلي فعال در محدوده شهری مطابق گروه هاي تعيين شده در دفترچه مصوب 1392 ملاك عمل در شهرداري مي باشد.

تبصره2: عوارض بهره برداری واحد شغلي دارای فضای باز به عنوان مثال نمایشگاه اتومبیل ، سنگ فروشی، گل فروشی و غیره چهار برابر عوارض شغلي سالیانه منطقه اخذ می گردد. این عوارض شامل مشاغلي می گردد که فاقد پروانه ساخت و یا پایانکار و فاقد كاربري می باشند.

تبصره 3 : عوارض بهره برداري در كاربري غير مرتبط و فاقد كاربري كه تكليف بدهي پلاك را مشخص ننموده و يا داراي راي تخريب مي باشند ، چهار برابر عوارض ساليانه شغلي علاوه بر عوارض سال محاسبه و اخذ مي گردد.

تبصره 4 : تمامي فرمول هاي عوارض مشاغل پيش بيني شده در دفترچه عوارض شغلي مصوب سال 1392 جهت اجرا در سال 1397 لحاظ   مي شود.

توضيح : عوارض عمراني صنوف مندرج در تعرفه عوارض شغلي سال 1396 مصوب سال 1392 حذف مي گردد.

 

2 عوارض بر انبارها

با توجه به این که از انبارها و سردخانه ها در شهرها استفاده های متنوعی به عمل می آید لذا برای محاسبه عوارض ماهیانه انبارها و سردخانه ها با توجه به تنوع مساحت فضای آن ها و نوع استفاده برای گروه های مختلف شغلی از جمله صنعتی؛ کشاورزی، بازرگانی و تجاری از فرمول زیر استفاده می شود:

              A = H + (S*PT*K)

A = عوارض ماهیانه

PT = قیمت منطقه ای محل استقرار انبار یا سرد خانه

S = مساحت بنای انبار یا سرد خانه

H = قیمت پایه صنف انبار یا سرد خانه مندرج در جدول تعرفه عوارض صنفی.

K = ضریب شغلی که برای شغل های مختلف لحاظ می شود.

K = کشاورزی = 0       صنعتی = 6 %           بازرگانی = 85 %    تجاری = 5/1 %    سایر = 5/3 %     

تبصره2: فضای مربوط به شوارع، فضای سبز، تأسیسات و ساختمان های اداری، انبارها و سرد خانه ها به عنوان فضای انبار تلقی  نمی گردد.

3 عوارض نصب تابلو

3 – 1 – شهرداری مکلف است ضوابط تابلوهای مجاز را از نظر اندازه و نوع در معابر شهر تدوین نماید.

3 – 2 – صاحبان واحدهای فعال می توانند جهت معرفی یا راهنمایی عمومی تابلوی مجاز (تدوین توسط شهرداری) در سر درب محل فعالیت نصب نماید عوارض ندارد.

3 – 3 – تابلوهای تبلیغاتی باید در محل مناسبی که شهرداری تعیین می کند نصب شوند و عوارض آن مطابق تعرفه عوارض محلی تعیین می گردد.

3 – 4 – با توجه به ماده 92 قانون شهرداری ها و بند 25 ماده 71 قانون شوراها ،نوشتن هر گونه آگهی تبلیغاتی روی دیوارها به هر صورت بر چسب یا تابلو تبلیغاتی در محدوده و حریم شهر بدون کسب مجوز شهرداری ممنوع است. در صورتی که در محل های ممنوع مطالب و تصاویر یا تابلوی تبلیغاتی نوشته یا نصب شود بهای خدمات پاک سازی مطابق تعرفه عوارض محلی وصول خواهد شد. حداقل يك متر مربع و بر اساس هر متر مربع 000/500 ريال محاسبه و وصول گردد.

4_4_ برای محاسبه عوارض سالیانه تابلوهای تبلیغاتی با عرض بیشتر از یک متر برای نصب بر روی اماکن تجاری، اداری، صنعتی و صنفی عوارض سالیانه مطابق فرمول ذیل محاسبه و دریافت می گردد: عوارض ساليانه =  2PT×S

تبصره 1: چانچه تعداد متقاضي براي اجاره موارد تبليغاتي بيش از يك نفر باشد ، به منظور ايجاد رقابت موضوع واگذاري پس از انجام تشريفات مزايده ، صورت خواهد گرفت و تعرفه هاي مصوب به عنوان قيمت پايه برگزاري مزايده ملاك عمل خواهد بود.

تبصره 2 : نحوه محاسبه تابلوهاي تبليغاتي (برندهاي داخلي و خارجي) :

برند جهاني : S×PT×25

برند داخلي : S×PT×15

برند محلي : S×PT×7

 

اجاره تابلوها و استندهای تبلیغاتی سطح شهر طبق مجوز شماره 519 مورخ 5/6/92 محاسبه و اخذ میگردد :

الف تعرفه اجاره بیلبوردهای تبلیغاتی :

  1. منطقه 1 (شامل ورودی شهر از سمت کرج تا سه راهی امیرکبیر ولدآباد) :

 

محل نصب

زمان ( مدت) نصب

تعرفه سال 1396 ماهیانه ( هر متر مربع)

پيشنهاد سال 1397         ماهيانه( هر متر مربع)

منطقه 1

1 الی 3 ماه

696000

000/763

منطقه 1

3 الی 6 ماه

648000

000/713

منطقه 1

6 ماه الی 1 سال

624000

000/678

  1. منطقه 2 ( بعد از سه راه امیرکبیر تا ابتدای خیابان پدم )

محل نصب

زمان ( مدت) نصب

تعرفه سال 1396 ماهیانه ( هر متر مربع)

پيشنهاد سال 1397

ماهيانه( هر متر مربع)

منطقه 2

1 الی 3 ماه

648000

000/713

منطقه 2

3 الی 6 ماه

552000

000/608

منطقه 2

6 ماه الی 1 سال

508000

000/559

ب- تعرفه اجاره بنر بر روی پل عابر پیاده :

ردیف

زمان ( مدت نصب )

تعرفه سال 1396 ماهيانه ( هر متر مربع)

پيشنهاد سال 1397 ماهيانه ( هر متر مربع)

1

ورودی از سمت کرج

540000

000/594

2

ورودی از سمت ماهدشت

504000

000/555

3

خروجی به سمت کرج

480000

000/528

4

خروجی به سمت ماهدشت

348000

000/383

5

پایه پل

264000

000/291

ج- اجاره تبلیغات بر روی استند ، لمپوست و داربست :

ردیف

نوع تبلیغات

زمان(مدت) نصب

تعرفه سال 1396 ماهیانه (ريال)

پيشنهاد سال 1397 ماهیانه (ريال)

1

استند

1 ماه

000/264 به ازاي هرمتر مربع

000/291 به ازاي هرمتر مربع

2

لمپوست

1 ماه

000/700 به ازاي هر وجه

000/770 به ازاي هر وجه

3

داربست

1 ماه

000/192 به ازاي هر متر مربع                                                            

000/212 به ازاي هر متر مربع                                                            

 

  تبصره1:  تابلوهای پزشکی – ورزشی و آموزشی از پرداخت عوارض معاف می باشند.

تبصره2: برای تابلوهایی که نیاز به پایه و نصب آن در معابر شهرداری باشد در هنگام محاسبه عوارض تابلو ارتفاع پایه تابلو در مساحت تابلو جمع می شود. 5/4 × قیمت منطقه ای محل نصب × (ارتفاع پایه × مساحت تابلو)

تبصره 3: در ایام ملی و مذهبی ( شهادت یا تولد ائمه اطهار ، دهه فجر، روز قدس، یادواره شهدا و مراسم های خاص) بصورت رایگان مجوز صادر می گردد و پس از اتمام مراسم برگزار كنندگان موظف به جمع آوری موارد منصوبه می باشند در غیر اینصورت شهرداری راَسا نسبت به جمع آوری اقدام خواهد نمود.

تبصره 4: نصب پوستر و تراکت برای افراد حقیقی فقط در مکان هایی که شهرداری مشخص نموده ، مجاز و بصورت رایگان می باشد.

 

 

 

بخش سوم

عوارض گسترش فضای سبز

1-عوارض توسعه و تامین فضای سبز شهری

به هنگام صدور پروانه ساختمانی برای اراضی با کاربردهای مختلف  اعم از مسکونی _تجاری – صنعتی اداری، عوارض فضای سبز به شرح زیر از متقاضیان صدور پرونه اخذ می گردد.

(بر اساس طرح توسعه شهری ) از فرمول زیر استفاده می شود:

H=27/5%(A:B)*D*F

متراژ کل بنای صادره (بنای مفید و غیر مفید)=A

عدد ثابت 20 متری به عنوان متوسط سرانه مسکونی برای شهرهای استان =B

 سرانه پیش بینی شده فضای سبز در طرح توسعه شهر (مسکونی 8- تجاری ، اداری و صنعتی 15 - ماده صد 20)=D

 حداقل هزینه ایجاد یک مترمربع فضای سبز 000/150 ریال=F

 مبلغی که متقاضیان بابت توسعه فضای سبز در هنگام دریافت پروانه ساختمانی می بایست ، پرداخت نمایند=H.

تبصره 1 : نرخ پیشنهادی برای اراضی غیر مسکونی که در اثر رای کمیسیون های مختلف از قبیل کار گروه تخصصی امور زیر بنایی و شهر سازی و کمیسون ماده 5 که به کاربری مسکونی تغییر یافته و یا بر اثر ساخت وساز غیر مجاز طی کمیسیون ماده 100 منجر به صدور رای جریمه گردیده است در موارد فوق به جای پارامتر D عدد 20 که سرانه پیش بینی شده برای شهرهای استان  می باشد در فرمول جایگزین میگردد.        

تبصره2: در مواردی که پروانه احداث تجاری از طرف شهرداری صادر می گردد و با توجه به معضلات واحد های تجاری حداکثر متراژ سرانه 15 متر مربع به عنوان جایگزین در فرمول اعلام شده در نظر گرفته میشود .در صورتی که بنای تجاری احداث شده غیر مجاز باشد بعداز رای کمسیون های مربوطه حاصل فرمول با ضریب 2 اعمال میکردد.

2-عوارض حذف 10% احداث فضای سبز مسکونی و تجاری : مالکین احداث بنای مسکونی و تجاری مکلف به اختصاص 10% عرصه به فضای سبز می باشند در صورتی که مالک بعد از احداث بنا عرصه مورد نظر به فضای سبز را اجراء و تبدیل ننماید برای یک بار به شرح فرمول مشمول پرداخت جریمه می باشند .

A=10% S ((M+N+(4P×T))

عدد ثابت هزینه اجرای فضای سبز در یک متر مربع (000/150 ریال) در نظر گرفته شده است =M

 عدد ثابت هزینه نگهداری یکسال  یک متر فضای سبز که(000/200ریال) در نظر گرفته شده است.=N

 مساحت عرصه کل پلاک میباشد =S

 عدد متغیر که همان ارزش منطقه ای آن شهر میباشد =P

مبلغ قابل وصول میباشد =A

ضريب ارزش معاملاتي مناطق=T

تبصره : اخذ این عوارض منوط به درج این بند در پروانه های صادره می باشد.

3- عوارض حذف 25% عرصه کلیه کارخانجات و کارگاههای صنعتی به امر فضای سبز : متقاضیان اخذ پروانه ساخت کارخانجات و کارگاههای صنعتی مکلفند در زمان تهیه نقشه احداث بنا ، اختصاص 25% عرصه را برای فضای سبز در نقشه مشخص کنند. در صورتی که کلیه کارخانجات نسبت به تعهد خود درحد 25% عرصه برابرنقشه عمل و اجرا ننماید برای یکبار به شرح ذیل محاسبه میگردد .

 A= S (M+N(2P×T)) 25%

 عدد ثابت هزینه اجرای فضای سبز در یک متر مربع 000/150 ریال درنظر گرفته شده است.=M

عدد ثابت هزینه نگهداری 1 سال یک متر فضای سبزکه 000/200ریال درنظر گرفته شده است =N

 مساحت عرصه کل پلاک میباشد.=S  

 بالاترین ارزش منطقه ای آن شهر می باشد =P

مبلغ قابل وصول می باشد. =A

 ضريب ارزش معاملاتي مناطق=T

4- عوارض قطع اشجار با مجوز ( طرح در کمیسیون ماده 7 قانون حفظ و گسترش باغات) :

در صورت قطع اشجار بدون مجوز، شهرداري مكلف است طبق ماده 6 آئين نامه اجرائي قانون حفظ گسترش فضاي سبز در شهرها اقدام نمايد.

عوارض مربوط به قطع اشجار با اخذ مجوز : برای جبران خسارات وارده ناشی از قطع درختانی که در معابر ، خیابان ها ، میادین و باغهای عمومی توسط مالکین املاک مجاور و املاک خصوصی بنا به ضرورت و نیاز با هماهنگی و مجوز شهرداری قطع می شود عوارض به شرح ذیل پیش بینی و وصول می گردد .

1-درخت با محیط بن تا 50 سانتی متر هر اصله بصورت پایه 000/000/1 ریال با رعایت لایحه حفظ و گسترش باغات مصوب 1359 در نظر گرفته شود .

2-درخت  با محیط بن از 50 تا 150 سانتی متر علاوه بر 000/000/1 ریال به ازای هر سانتی متر مازاد بر 50 سانتی متر  000/10ریال وصول می شود .

3- درخت با محیط بن 150 تا 300 سانتی متر علاوه بر پایه به ازای هر سانتی متر محیط مازاد بر بند 1 به مبلغ 000/20 ریال وصول می شود .

4- درختان بالای با محیط بن 300 سانتیمتر علاوه بر پایه به ازای هر سانتیمتر محیط مازاد بر بند یک مبلغ 000/25 ریال وصول می شود .

5-عوارض مربوط به گیاهان پوششی به ازای هر متر مربع مبلغ 000/800 ریال وصول میشود .

6- عوارض مربوط به درختچه های زینتی با نظر کمیسیون ماده 7 حفظ و گسترش باغات با در نظر گرفتن هزینه های نگهداری وصول میشود .

5- دستورالعمل الحاقی حفظ و گسترش فضای سبز :

ماده 1: در خصوص درختانی که بر اساس نظریه کارشناسان واحد فضای سبز و تایید کمیسیون ماده 7 در جهت احیاء ، نیاز به قطع و جمع آوری دارند ، بدون اخذ عوارض و صرفا با اخذ تعهد احیاء به همان میزان اقدام خواهد شد

ماده 2: املاکی که طبق آیین نامه اجرای ماده یکم قانون اصلاح حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها ، باغ شناخته شوند و با شهرداری به توافقاتی میرسند ، عوارض مربوطه تا قبل از تاریخ توافق به عهده مالک بوده و بعد از توافق مالک صرفا در خصوص اشجار موجود در سهم خود مسئول میباشد .

ماده 3: در محل هایی که بر اساس مستندات قانونی و یا به تشخیص کمیسون ماده 7 در گذشته دارای اشجار بوده ولی در شهرداری فاقد سابقه شمارش اشجار میباشد ، عوارض مربوط به عدم وجود درخت با لایحه قانونی به ازای هر اصله 000/800 ریال (قیمت پایه) و تعهد احیاء نیز به همان تعداد اخذ میگردد .

ماده 4: در صورت عدم اجرای تعهد کاشت نهال از سوی مالکین و یا نماینده قانونی آنها ، به ازای هر سال تاخیر برای هر اصله معادل 150000ریال عوارض اخذ می گردد.

ماده 5: در املاک متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی هرس و فرم دهی درختان و فرم دهی درختان  به نحوی که  باعث ورود خسارت جدی به درخت نگردد، بلامانع بوده ولی هرس های شدید و آسیب جدی به درختان در هر محل حسب نظر کمیسیون ماده 7 به صورت درصدی از عوارض محاسبه و منظور می گردد.

 

فصل دوم

ارزش معاملاتي و منطقه اي شهر محمدشهر

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك يك

شمال خيابان شهرداري-شرق خيابان 12متري اسلامي و خيام-جنوب خيابان مدرسه امامت و المهدي
-غرب خيابان طالقاني و مطهري

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
 قيمت جديد
(T)

 قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

360,000

58.0%

208,800

 

2

بلوار دشت بهشت

360,000

50.0%

180,000

 

3

خيابان بختياري

360,000

58.0%

208,800

 

4

خيابان بازارچه

360,000

55.0%

198,000

 

5

خيابان دستغيب

360,000

40.0%

144,000

 

6

خيابان سي متري وبالاتر از سي متر

360,000

30.0%

108,000

 

7

خيابان 20  متري و بالاتر از 20متر تا 30متري

360,000

25.0%

90,000

 

8

خيابان 10 متري و بالاتر از ده متري تا 20 متري

360,000

20.0%

72,000

 

9

كوچه هاي زير ده متر

360,000

6.0%

21,600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك دو

شمال خيابان خبرنگاران و امام حسين-شرق خيابان مطهري_جنوب انتهاي خيابان حافظ -غرب حريم شهر كرج

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي

(ريال)p

درصد به
 قيمت جديد
(T)  

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

140,000

55.0%

77,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

140,000

36.0%

54,400

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

140,000

24.0%

33,600

 

4

كوچه هاي زير ده متر

140,000

13.0%

18,200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

                         

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك سه

شمال خيابان انتهاي خيابان حافظ-شرق خيابان مطهري_جنوب انتهاي خيابان 16متري جنوب لادن
 و جنوب زمينهاي مهين خاكي -غرب خيابان 41 گلستانك

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال) p

درصد به
 قيمت جديد
  (T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

180,000

50.0%

90,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

180,000

28.0%

50,400

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

180,000

19.0%

34,200

 

4

كوچه هاي زير ده متر

180,000

11.0%

19,800

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك چهار

شمال خيابان مدرسه امامت-شرق خيابان دشت بهشت سوم و چهارم و نهر آب سياه_جنوب  خيابان مشرف -غرب بلوار امام

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
(T)قيمت جديد  

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

300,000

60.0%

180,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

300,000

25.0%

75,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

300,000

15.0%

45,000

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

300,000

9.0%

27,000

 

5

كوچه هاي زير ده متر

300,000

6.0%

18,000

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

                                       

 

 

                    

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك پنج

شمال خيابان ده متري جنوب لادن و مهين خاكي-شرق خيابان طالقاني_جنوب  خيابان امير كبيرو خيابان
17-غرب خيابان 23امير كبير

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
 قيمت جديد
(T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

240,000

35.0%

84,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

240,000

22.0%

52,800

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

240,000

14.0%

33,600

 

4

كوچه هاي زير ده متر

240,000

8.0%

19,200

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك شش

شمال خيابان المهدي-شرق بلوار امام_جنوب  بلوار آزادگان-غرب خيابان ميخك و امير كبير و طالقاني

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
 قيمت
(T)جديد

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

320,000

60.0%

192,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

320,000

35.0%

112,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

320,000

17.0%

54,400

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

320,000

11.0%

35,200

 

5

كوچه هاي زير ده متر

320,000

6.0%

19,200

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك هفت

شمال حريم منطقه دو محمد شهر -شرق خيابان 23 و شهيد شعباني_جنوب خيابان مجاهدين و آهويي
-غرب خيابان 24 متري ضلع پارك آزادگان

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي (ريال)
p

درصد به
 قيمت
(T)جديد

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

180,000

50.0%

90,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

180,000

30.0%

54,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

180,000

19.0%

34,200

 

4

كوچه هاي زير ده متر

180,000

10.0%

18,000

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك هشت

شمال خيابان ميخك-شرق24متري غرب پارك ازادگان_جنوب خيابان شهيد آهويي و رحماني-غرب خيابان صياد شيرازي

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
 قيمت جديد
(T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

220,000

40.0%

88,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

220,000

23.0%

50,600

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

220,000

15.0%

33,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

220,000

8.0%

17,600

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك نه

شمال بلوار آزادگان-شرق24بلوار امام_جنوب وروي طلاييه و خيابان شهيد آهويي-غرب 24متري ضلع غرب پارك ازادگان

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
 قيمت
(T)جديد

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

320,000

55.0%

176,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

320,000

35.0%

112,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

320,000

16.0%

51,200

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

320,000

13.0%

41,600

 

5

كوچه هاي زير ده متر

320,000

6.0%

19,200

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك ده

شمال خيابان طلاييه وشهيد آهويي-شرق بلوار امام_جنوب خيابان صالحي-غرب خيابان طهماسبي

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
(ريال)p

درصد به
 قيمت
(T)جديد

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

280,000

55.0%

154,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

280,000

26.0%

72,800

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

280,000

18.0%

50,400

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

280,000

12.0%

33,600

 

5

كوچه هاي زير ده متر

280,000

6.0%

16,800

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك يازده

شمال خيابان زيبا دشت-شرق خيابان هزار و يك شب و جنوب شوكت پور_جنوب خيابان ورودي عباس آباد-غرب بلوار امام

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
  p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد
(T)

قيمت پيشنهادي
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

240,000

63.0%

151,200

 

2

خيابان سي متري به بالا

240,000

30.0%

72,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

240,000

21.0%

50,400

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

240,000

10.0%

24,000

 

5

كوچه هاي زير ده متر

240,000

7.0%

16,800

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك دوازده

شمال خيابان شهيد آهويي و رحماني-شرق خيابان شهيد طهماسبي_جنوب بلوار صالحي-غرب بلوارشهيد دهقان و شهيد صياد شيرازي

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد
(T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

180,000

50.0%

90,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

180,000

29.0%

52,200

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

180,000

19.0%

34,200

 

4

كوچه هاي زير ده متر

180,000

10.0%

18,000

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك سيزده

شمال خيابان بلوار صالحي-شرق خيابان هجرت و پوران جنوبي_جنوب خيابان قائم مقام فراهاني-غرب خيابان الغدير

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
  (ريال)p

درصد به قيمت (T)جديد

قيمت مصوب
 سال96

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

160,000

55.0%

88,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

160,000

32.0%

51,200

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

160,000

21.0%

33,600

 

4

كوچه هاي زير ده متر

160,000

11.0%

17,600

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك چهارده

شمال خيابان بلوار صالحي-شرق بلوار امام_جنوب خيابان ناطقي-غرب خيابان هجرت

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

180,000

85.0%

153,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

180,000

55.0%

99,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

180,000

45.0%

81,000

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

180,000

38.0%

68,400

 

5

كوچه هاي زير ده متر

180,000

10.0%

18,000

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي بلوك پانزده

شمال ورودي عباس آباد و كوي اسدي-شرق خيابان جنب سردخانه كاله_جنوب خيابان ياس و ياس 22وكوچه الهياري-غرب خيابان شهيد زارعي و حريم منطقه پنج

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

180,000

40.0%

72,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

180,000

28.0%

50,400

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

180,000

19.0%

34,200

 

4

كوچه هاي زير ده متر

180,000

10.0%

18,000

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم يك

شمال خيابان بسيج و خبرنگاران-شرق خيابان 12 متري و شهيد مرداني_جنوب خيابان شهرداري و امام حسين-
غرب ضلع شرق كوي بهار

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

240,000

70.0%

168,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

240,000

40.0%

96,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

240,000

35.0%

84,000

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

240,000

25.0%

60,000

 

5

كوچه هاي زير ده متر

240,000

20.0%

48,000

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم دو

شمال خيابان بهار 26-شرق خيابان 41گلستانك و23امير كبير_جنوب خيابان شهيد نمازي-
غرب خيابان باغ حاج قدرت ادامه انتهاي باغ صالحي

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

80,000

90.0%

72,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

80,000

85.0%

68,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

80,000

70.0%

56,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

80,000

45.0%

36,000

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم سه

شمال خيابان محله اصفهانيها و تربيت-شرق خيابان شهيد صياد شيرازي _جنوب خيابان بهاران و انتهاي پارك فدك-
غرب انتهاي علي آباد و مرز كرج

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

80,000

100.0%

80,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

80,000

85.0%

68,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

80,000

70.0%

56,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

80,000

45.0%

36,000

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم چهار

شمال شهرك بهاران/خيابان آرامش-شرق باشگاه چوگان _جنوب مرز ماهدشت-غرب مسكن مهر

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

160,000

90.0%

144,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

160,000

70.0%

112,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

160,000

60.0%

96,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

160,000

30.0%

48,000

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم پنج

شمال ورودي عباس آباد و خيابان شهيد ناطقي-شرق محله عباس آباد و انتهاي خيابان 22 بهمن _
جنوب خيابان پدم و آرامش-غرب نهر آب سياه

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام

160,000

80.0%

128,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

160,000

65.0%

104,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

160,000

50.0%

80,000

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

160,000

40.0%

64,000

 

5

كوچه هاي زير ده متر

160,000

30.0%

48,000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم شش

شمال خيابان وحدت-شرق نهر آب مرز صفا دشت _جنوب خيابان پدم-غرب خيابان 22بهمن و محله عباس آباد

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

140,000

60.0%

84,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

140,000

50.0%

70,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

140,000

35.0%

49,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

140,000

25.0%

35,000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم هفت

شمال خيابان زيبا دشت-شرق شهرك داشليجه _جنوب خيابان وحدت و محله عباس آباد و ورودي عباس آباد-
غرب خ هزارويك شب و پادگان شوكت پور

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

160,000

60.0%

96,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

160,000

50.0%

80,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

160,000

40.0%

64,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

160,000

30.0%

48,000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم هشت

شمال خيابان صنعت-شرق نهر آب مرز صفا دشت _جنوب حريم نهر آب-غرب خيابان ورودي شهرك داشليجه

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب
 سال 96(ريال)

توضيحات

1

خيابان سي متري به بالا

120,000

55.0%

66,000

 

2

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

120,000

45.0%

54,000

 

3

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

120,000

25.0%

30,000

 

4

كوچه هاي زير ده متر

120,000

16.0%

19,200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تبصره : در كليه محاسبات به غير از عوارض پيش آمدگي، براي قيمت منطقه بندي زمين درصد(T) در هر بلوك لحاظ  مي گردد.

توضيح : در صورت الحاق هر قسمت از حريم به محدوده قانوني شهر، عوارض  برابر با منطقه قانوني الحاق گرديده محاسبه و اخذ  مي گردد

شهرداري محمد شهر

قيمت منطقه بندي حريم نه

شمال انتهاي خيابان دشت بهشت سوم و مرز مشكين دشت-شرق كانال آب و خيابان وليعصر _
جنوب خيابان زيبادشت - غرب محدوده قانوني منطقه 4

رديف

شرح

قيمت
 جديد دارايي
p(ريال)

درصد به
 قيمت جديد(
T)

قيمت مصوب


 سال 96(ريال)

توضيحات

1

بلوار امام(ره)

100,000

130.0%

130,000

 

2

خيابان سي متري به بالا

100,000

80.0%

80,000

 

3

خيابان 20  متري به بالا تا 30 متر

100,000

70.0%

70,000

 

4

خيابان ده متري به بالا تا 20 متر

100,000

50.0%

50,000

 

5

كوچه هاي زير 10 متر

100,000

35.0%

35,000